Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Antikampaň preráža ďalšie dno: Kandidáta do volieb pochovávali, hoci žije, svoj vlastný pohreb nestihnem, zažartoval!

Hellebrandt je nažive, napriek tomu ho konšpirátori pochovávali. Zobraziť galériu (3)
Hellebrandt je nažive, napriek tomu ho konšpirátori pochovávali. (Zdroj: Facebook/Tomáš Hellebrandt, repro TA3)

BRATISLAVA - V súčasnosti sa zdá, že sa z hľadiska politickej kultúry a odbornosti predvolebnej kampane brodíme v hlbokom bahne. Svedčia o tom bizarné statusy, bitka dvoch politikov a najnovšie aj neuveriteľný hoax o smrti jedného z kandidátov, ktorého, napriek tomu, že stále žije, pochovávali! Za pár minút naškrabaný hoax sa napriek tomu rýchlosťou blesku šíril sociálnymi sieťami, až ho musel rozseknúť sám, ešte stále žijúci politický kandidát v nadchádzajúcich voľbách.

Reč je o Tomášovi Hellebrandtovi z Progresívneho Slovenska, ktorý sa "neslávne" preslávil tým, keď povedal, že slovenskí dôchodcovia majú nadpriemerné dôchodky a treba to vraj zmeniť. Jeho slová však boli v danom momente vyslovené v inom kontexte, no nasledovalo ešte niečo zvláštnejšie. Hellebrandtovi prišlo na tlačovej konferencii, kde PS predstavovalo svoj program, nevoľno. A to až tak, že priamo pred kamerami skolaboval a kriesiť ho museli spolustraníci.

Našťastie sa ukázalo, že tento incident bol spôsobený dehydratáciou a faktom, že Hellebrandt prišiel na tlačovku v nie najlepšom stave, a ako priznal predseda Michal Šimečka, aj po chorobe.

Smrť a pochovávanie na cintoríne v Žiline

Aj tento incident bol zrejme vodou na mlyn pre konšpirátorov, akým je napríklad aj zo zahraničia známy Danny Kollár. Spojili si toto odpadnutie s informáciou, že Hellebrandt bol štyrikrát očkovaný proti koronavírusu a klamstvo bolo na svete. O Hellebrandtovi sa totiž na internete začalo šíriť fiktívne parte, na ktorom sa lúčil s blízkymi. Trúchliacich pritom pozývali na poslednú rozlúčku na cintorín do Žiliny.

Antikampaň preráža ďalšie dno:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Tomáš Hellebrandt)

Sám spomínaný konšpirátor Danny Kollár následne začal vo svojich vyhláseniach na internete uvažovať o tom, že neuverí, že Hellebrandt je nažive, kým ho neuvidí na vlastné oči.

Pohreb nestihnem, zažartoval Hellebrandt

Samotný kandidát PS sa už nemohol na túto hrôzostrašnú a vymyslenú udalosť pozerať, a tak sa po pár hodinách ozval s vtipom na perách. "Ak nemáte čo robiť, choďte v piatok do Žiliny. Vraj tam bude môj pohreb. Ja, žiaľ, nebude môcť, lebo budem v tom čase kampaňovať v Prievidzi," zažartoval si na účet hoaxérov Hellebrandt.

Antikampaň preráža ďalšie dno:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Tomáš Hellebrandt)

To však stále nebolo všetko a strana preto vydala kompilačné video o tom, čo sa v hoaxe od Kollára šírilo a následne to spojili s fyzickou návštevou samotného Hellebrandta v kancelárii, ktorý za hlasnej hudby cvičí na švihadle a vyzerá mimoriadne vitálne. "Neverte všetkému, čo je na internete," uzavrel samotný kandidát.

Kandidát PS vyvracia fámy a hoax o svojej údajnej smrti priamo pred kamerami (Zdroj: Facebook/Michal Šimečka • Progresívne Slovensko)

Viac o téme: SmrťParteAntikampaňProgresívne SlovenskoTomáš Hellebrandt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu