Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Nitriansky kraj podpíše memorandum o spolupráci s Fakultnou nemocnicou v Nitre

Fakultná nemocnica v Nitre
Fakultná nemocnica v Nitre (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

NITRA - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) podpíše memorandum o spolupráci s Fakultnou nemocnicou (FN) v Nitre. Ako uviedol Úrad NSK, dokument vytvára právny podklad na spoluprácu NSK so zdravotníckym zariadením.

Cieľom spolupráce NSK a Fakultnej nemocnice Nitra je zlepšenie dostupnosti a zvýšenie kvality poskytovania zdravotnej starostlivosti vo všeobecnom lekárstve, pediatrii, ale aj v ďalších nedostatkových špecializačných odboroch na území kraja.

archívne video

Ministerka Dolinková po rokovaní vlády o novej nemocnici v Prešove (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

NSK sa v memorande s FN v Nitre zaviazal k podpore zriaďovania nových lekárskych ambulancií i preberania ambulancií pri ukončení činnosti alebo odchode lekára do dôchodku. Zároveň prisľúbil pomoc pri zamestnávaní nových lekárov vo vybraných odboroch i podporu pre lekárov, ktorí na území kraja vykonávajú rezidentskú prax.

FN Nitra bude zasa poskytovať priestory na teoretické vyučovanie a odbornú prax pre študentov Strednej zdravotníckej školy (SZŠ). "Zároveň bude zdieľať zdroje na podporu efektívneho vzdelávania. Bude spolupracovať s NSK aj pri praktickom vzdelávaní študentov SZŠ," konštatuje sa v memorande.

Viac o téme: SpoluprácaMemorandumNitraNitriansky kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu