Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Maďarič doručí abdikáciu prezidentovi dnes o 14:00

Marek Maďarič
Marek Maďarič (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska prijme dnes o 14:00 ministra kultúry Mareka Maďariča, ktorý prinesie abdikačný list. Médiá o tom v nedeľu večer informovali z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

Maďarič tvrdí, že rozhodnutie podať demisiu je jeho osobné rozhodnutie, ako minister kultúry sa nevie ľudsky vyrovnať s tým, že za jeho pôsobenia bol zavraždený novinár. Minister kultúry Marek Maďarič oznámil na tlačovej besede v stredu 28. februára, že podáva demisiu. Informoval, že svoje rozhodnutie najskôr v ten deň ráno oznámil premiérovi a predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi a v pondelok 5. marca demisiu doručí prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi.

„Každý normálny človek v štáte bol zasiahnutý a zhrozený z vraždy dvoch mladých ľudí. Policajný prezident vyslovil hypotézu, že vražda môže súvisieť s prácou novinára,“ uviedol Maďarič v súvislosti s vraždou investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Povedal, že pred neho ako ministra kultúry vražda novinára stavia vážne otázky, ktoré sa týkajú médií i samotnej vraždy. "Neviem si predstaviť, že budem pokojne sedieť v kresle ministra," dodal.

Maďarič ostáva členom Smeru a bude si uplatňovať svoj poslanecký mandát ako člen strany Smer. V roku 2016 bol zvolený za poslanca NR SR, v národnej rade je jeho náhradníčkou Mária Janíková. Maďarič tvrdí, že ako poslanec parlamentu sa bude riadiť svojím vedomím a svedomím. Po regionálnych voľbách v novembri 2017 sa Maďarič na decembrovom sneme Smeru vzdal funkcie podpredsedu Smeru-SD a zostal radovým členom strany.

Viac o téme: Marek Maďarič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu