Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výborná práca americkej polície: Zmarili pripravovaný teroristický útok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CLEVELAND - Polícia v americkom štáte Ohio zadržala muža, ktorý 4. júla počas osláv Dňa nezávislosti údajne plánoval uskutočniť teroristický útok v centre mesta Cleveland. Informoval o tom v pondelok na svojej internetovej stránke americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

Muža zadržali v nedeľu na clevelandskom predmestí Maple Heights a pravdepodobne bude obvinený z poskytovania materiálnej podpory zahraničnej teroristickej organizácii, uviedol hovorca prokuratúry v Clevelande Mike Tobin. 

Muž "mal v úmysle uskutočniť 4. júla v centre Clevelandu útok", pričom sa stretol s človekom, o ktorom bol presvedčený, že ide o člena teroristickej siete al-Káida. Ten mu mal s realizáciou útoku pomôcť. V skutočnosti však išlo o osobu pracujúcu pre FBI, povedal Tobin. 

Ako v mnohých amerických mestách aj v Clevelande sa 4. júla na Deň nezávislosti bude konať ohňostroj, na ktorom sa zúčastní veľký počet ľudí. Podozrivý chcel údajne v tento deň zaútočiť v centre mesta niekde, "kde bude veľa ľudí", pričom hovoril aj o podobnom útoku v meste Philadelphia v štáte Pensylvánia, kde mal kontakty, dodal Tobin. 

Viac o téme: Teroristický útokPolícia Cleveland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu