Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Čudesný zvrat v kauze korupcie štátnej tajomníčky: Vyhrážky smrťou a zmena výpovede!

Monika Jankovská Zobraziť galériu (4)
Monika Jankovská (Zdroj: TASR - František Iván)

BRATISLAVA - Štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú obvinil z korupcie a spojenia s mafiou, teraz sa obáva o život. Podnikateľ Ondrej Janíček si doma našiel list s veľavravným odkazom. Aby toho nebolo málo, druhý zo svedkov, ktorý rozprával o Jankovskej žiadosti o úplatok, svoju výpoveď nečakane zmenil.

Janíček vo videu vysvetľoval, ako prišiel o trenčiansky podnik Fatima, ktorý v roku 2000 získal v dražbe. Mafiánsky boss Peter Čongrády a jeho kumpáni sa mu mali vyhrážať fyzickou likvidáciou, pokiaľ ho neprepíše, a preto Janíček radšej urobil. Jankovská v súvislosti s tým podľa neho vzala úplatok 3 milióny korún.

Ako informuje portál Aktuality.sk, Janíčkovi sa v piatok vyhrážali smrťou. Cez vchodové dvere domu mu niekto hodil papier, na ktorom bolo napísané jediné slovo - SMRŤ!!!. Podnikateľ preto išiel na Krajskú prokuratúru v Trenčíne, aby podal podnet pre podozrenie zo zastrašovania, respektíve vydierania.

List Ondrejovi Janíčkovi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: aktuality.sk)

List Ondrejovi Janíčkovi - Foto: aktuality.sk

Janíček v relácii Na rovinu toho istého portálu taktiež povedal, že to nebola prvá vyhrážka. „Prepadli ma neznámi ľudia, ktorí mi povedali, že keď nedám pokoj sudkyni Jankovskej a pravej ruke mafiána Čongrádyho, unesú moju dcéru a mňa zakopú,“ povedal Janíček.

Pred Veľkou nocou dostal ďalší odkaz, podľa Janíčka od Rudolfa Zúbeka, ktorého v roku 2013 odsúdili za vraždu Karola Chlebanu. Pred dvomi rokmi ho však podmienečne prepustili na slobodu. Zúbek sa ale pre TV Markíza vyjadril, že vyhrážky nie sú jeho práca a voči Janíčkovi zvažuje právne kroky.

Prekvapujúci obrat Vidu

Spoločne so svedectvom Janíčka sa na internet dostalo aj video, ktoré nahral Michal Vida, podľa jeho vlastných slov bývalý člen mafiánskej skupiny Čongrádyho. Vida na videu slová podnikateľa potvrdil a rozprával aj o stretnutiach s Jankovskou priamo u nej v kancelárii.

Michal Vida
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube / Denník N)

Michal Vida - Foto: YouTube / Denník N

Ako však informuje Denník N, Vida mal výpoveď ešte pred dvomi týždňami zmeniť na polícii v Trenčíne. Vysvetľoval to tým, že ho vraj na nakrútenie videa nahovoril Janíček a Jankovskej sa za to chce ospravedlniť. 

Na otázky odpovedať nechcel a pokusy o telefonický rozhovor skončili neúspechom. Samotného Janíčka zmena prekvapila. „To, čo povedal na videu, vypovedal aj na súde v Bánovciach nad Bebravou, alebo na Krajskej prokuratúre,“ uviedol a dodal, že nevie, čo za tým môže byť, keďže s Vidom v kontakte nie je.

Viac o téme: Ondrej Janíček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu