Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Vládna koalícia porušuje svoje vlastné zákony, upozorňuje Remišová

Veronika Remišová
Veronika Remišová (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Vládna koalícia porušuje podľa predsedníčky poslaneckého klubu OĽaNO Veroniky Remišovej svoje vlastné zákony. Ako dnes povedala, pri vládnom návrhu zákona o zabezpečovaní kvality vysokoškolského vzdelávania, o ktorom dnes rokuje NR SR, predložil poslanec za Smer a predseda školského výboru Ľubomír Petrák nepriamu novelu zákona o verejnom obstarávaní.

„Tá s kvalitou vysokého školstva vôbec nesúvisí. Jeho návrh, ktorý odsúhlasili vo výbore poslanci vládnej koalície, umožňuje vo veľkej miere obchádzať verejné obstarávanie najmä pri eurofondoch v prípade, že spolufinancovanie bolo menšie ako 50 percent. To je neprijateľné,“ vyhlásila Remišová.

Toto je podľa šéfky klubu OĽaNO postup typický pre vládnu koalíciu. „Namiesto toho, aby zjednodušila proces verejného obstarávania a riešila veľké chyby a podvody pri verejných obstarávaniach v eurofondoch, tak umožní niektorým subjektom verejné obstarávanie obchádzať,“ uviedla s tým, že pritom niektoré obrovské škandály a podvody boli odhalené práve vďaka zverejneným dokumentom z verejného obstarávania.

Podľa Remišovej to len dokazuje, že vládna koalícia nemá záujem korupciu riešiť, ale korupciu maskovať. „Tento návrh len prispeje ku korupčným praktikám v eurofondoch. Navyše je neakceptovateľné, že predseda výboru za Smer predložil návrh, ktorý je v priamom rozpore so zákonom. Ako majú dodržiavať zákony ostatní ľudia, ak zákony porušujú poslanci,“ pýta sa Remišová.

Viac o téme: VládaEurofondyOĽaNOVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu