Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vo Švajčiarsku havaroval vlak: Zranilo sa najmenej 27 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽENEVA - Najmenej 27 ľudí utrpelo dnes zranenia pri havárii vlaku, ku ktorej došlo v meste Andermatt v strednej časti Švajčiarska, keď lokomotíva pri prepriahaní vrazila do piatich vozňov, v ktorých sedelo približne 100 ľudí. Informovala o tom agentúra AP. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa švajčiarskej železničnej spoločnosti Matterhorn Gotthard Bahn, ktorá vlak prevádzkuje, došlo k havárii pri prepriahaní lokomotívy z jedného konca súpravy na druhý. Hovorkyňa polície v kantóne Uri Sonja Aschwandenová uviedla, že bezprostredne po nehode nemala bližšie informácie o stave zranených ani o výške materiálnych škôd, ktoré v dôsledku nehody vznikli.

Podľa švajčiarskej železničnej spoločnosti Matterhorn Gotthard Bahn, ktorá vlak prevádzkuje, došlo k havárii pri prepriahaní lokomotívy z jedného konca súpravy na druhý. Prepriahaná lokomotíva pri tom narazila do piatich vozňov, v ktorých sa nachádzalo približne 100 ľudí.

Hovorkyňa polície v kantóne Uri Sonja Aschwandenová uviedla, že bezprostredne po nehode nemala bližšie informácie o stave zranených ani o výške materiálnych škôd, ktoré v dôsledku nehody vznikli. Ani jeden z najmenej 27 cestujúcich, ktorí dnes utrpeli zranenia pri havárii vlaku v meste Andermatt v strednej časti Švajčiarska, nie je v ohrození života. Informovala o tom agentúra AP.

Viac o téme: NehodaVlakŠvajčiarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu