Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Brutálny útok v Česku: Pes dohrýzol v byte dieťa, zraneniam podľahlo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PŘEROV - Po útoku psa zomrelo v piatok v byte v Přerove malé dieťa. Okolnosti úmrtia dieťaťa aj mieru zavinenia vyšetruje polícia. Pes, ktorý na dieťa zaútočil, bol zaistený, povedal dnes policajný hovorca František Kořínek.

Pes malé dieťa napadol v piatok popoludní v jednom z přerovských bytov. Príčinu jeho útoku sa podľa Kořínka zatiaľ nepodarilo zistiť. "Dieťa zraneniam podľahlo," uviedol Kořínek. Policajti sa teraz snažia zistiť okolnosti tohto nešťastia. "Príčiny, okolnosti aj miera zavinenia tejto nešťastnej udalosti sú v súčasnosti predmetom policajného vyšetrovania. Pes bol zaistený," dodal bez ďalších podrobností Kořínek. Tie by mali poskytnúť po novom roku. Vyšetrovanie je stále na začiatku, celá situácia je veľmi citlivá. 

"Môžem potvrdiť, že sme boli v piatok popoludní v Přerově Předmostí, avšak vzhľadom k tomu, že ide o pacienta, ktorý nie je plnoletý a vyšetruje to polícia, nemôžem k tomu poskytnúť bližšie informácie," povedal pre iDnes.cz hovorca krajskej záchrannej služby Pavel Lampa. Polícia i záchranná služba odmietajú špecifikovať vek, pohlavie i rozsah zranení dieťaťa.

 

Viac o téme: PesČeskoútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu