Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Oslava narodenín sa zvrhla na horor: Muž (30) útočil nožom na migrantov, zranené aj deti

Timmy Kinner
Timmy Kinner (Zdroj: SITA/AP/Ada County Sheriff's Office)

WASHINGTON - Tridsaťročný muž pobodal v noci na nedeľu v americkom štáte Idaho deväť osôb, vrátane šiestich detí. K incidentu došlo v apartmánovom komplexe v meste Boise, kde žijú rodiny migrantov. Štyria zo zranených sú vo vážnom stave, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu. Motív činu je zatiaľ neznámy.

Prvé FOTO Brita (†26) dobodaného v Chorvátsku: Polícia zatkla podozrivého na letisku v Splite

Páchateľa Timmyho Kinnera pochádzajúceho z Los Angeles zadržali krátko po útoku, ktorý sa odohral pred deviatou hodinou večer miestneho času (v nedeľu pred piatou hodinou ráno SELČ). Kinner nie je utečenec, uviedla polícia.

Motív jeho činu je nejasný, ako ale policajti dodali, útočník dočasne prebýval v apartmánovom komplexe. V piatok bol požiadaný, aby sa odsťahoval. Aký je jeho vzťah k napadnutým, takisto nie je známe. Teraz je Kinner vo väzbe.

Tridsaťročný Kinner napadol účastníkov narodeninovej oslavy trojročného dieťaťa, útočil na deti vo veku od troch do 12 rokov. Zranil tiež troch dospelých, ktorí sa ho snažili zastaviť, uviedol policajný šéf Bill Bones. Zranení sú zo Sýrie, Iraku a Etiópie. Niektoré z obetí boli napadnuté v ich domoch, iné na parkovisku.

Viac o téme: Migrantiútok Timmy Kinner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu