Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ohavný ZLOČIN: Bývalý policajt (†39) spáchal dvojnásobnú vraždu a uniesol dojča! Potom zbraň otočil proti sebe

Bývalý policajt Elias Huizar (†39) zavraždil exmanželku Amber Marie Rodriguézovú (†31), milenku Alice Santosovú (†17) a uniesol ich syna Romana Santosa (1), ktorý prežil. Huizar napokon spáchal samovraždu.
Bývalý policajt Elias Huizar (†39) zavraždil exmanželku Amber Marie Rodriguézovú (†31), milenku Alice Santosovú (†17) a uniesol ich syna Romana Santosa (1), ktorý prežil. Huizar napokon spáchal samovraždu. (Zdroj: SITA/AP/West Richland Police Department, X/Alicia)

WEST RICHLAND – Na severozápadnom pobreží Spojených štátov sa odohrala brutálna dvojnásobná vražda, ktorú má na svedomí policajt zo štátu Washington. Ten mal okrem toho uniesť len niekoľkomesačné bábätko, pričom nikomu nepovedal, kam má namierené. Hlavným dôvodom bola podľa vyšetrovateľov nevera a opatrovníctvo o deti.

archívne video

Ženu zvalil na zem a olúpil ju za bieleho dňa (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Bývalý školský policajt zo štátu Washington (severozápad USA) sa dopustil dvojnásobnej vraždy. Elias Huizar (†39) mal v pondelok 22. apríla v meste West Richland zabiť najprv svoju bývalú manželku a potom aj milenku. Keď polícia vyhlásila pátranie, zistilo sa, že okrem vraha zmizlo aj dojča, ktoré mal podľa prvotných informácií uniesť práve Huizar. NY Post uvádza, že ho mal splodiť s neplnoletou milenkou. 

Vražda pred školou aj doma 

Bývalý policajt mal utiecť asi 24 hodín po tom, ako pred základnou školou Williama Willeyho v čase 15:20 miestneho času osemkrát vystrelil na svoju exmanželku Amber Rodriguezovú (†31). Ich syn (9) tento incident videl na vlastné oči.

Amber tam pracovala ako učiteľka. Počas pátrania našla polícia aj nehybné telo Huizarovej milenky. Príbuzní ju identifikovali ako Angelicu Santosovú (†17). Huizar ju mal zastreliť u seba doma v ten istý deň okolo 20:00 miestneho času, len pár blokov od školy, kde došlo k prvej vražde. 

Spáchal samovraždu 

Únos dieťaťa (Roman 1) nahlásila rodina Santosových. Predpokladali, že ho zobral Elias, keď zabil Angelicu. Vraha sa napokon podarilo polícii vypátrať v spolupráci s miestnymi rangermi. "V utorok 23. apríla okolo 15:00 miestneho času sme napokon podozrivého lokalizovali na štátnej diaľnici Interstate 5 pri meste Eugene v štáte Oregon. Nasledovala policajná naháňačka, pri ktorej bolo počuť vo vozidle podozrivého streľbu. Stratili sme ho z dohľadu, no potom sme ho opäť dobehli," uviedol pre CNN náčelník polície vo West Richland Kyle Kennedy. 

Vozidlo, ktoré riadil Huizar, malo naraziť do pred ním idúceho automobilu. Následne sa prevrátilo a stalo sa nepojazdným. "Podozrivý už nejavil žiadne známky života. Keď si vyšetrovatelia všimli hlboké rany v oblasti jeho hlavy, skonštatovali, že si ich spôsobil sám. Nemohli mu vzniknúť vplyvom dopravnej nehody. Podľa ich tvrdenia musel Huizar spáchať v aute samovraždu, keď sa strelil do hlavy," dodal Kennedy.

Pri mužovi bolo aj malé dojča, jeho syn Roman, ktorého ihneď previezli do nemocnice. V policajnom hlásení sa malo uvádzať, že Romana (1) našli v neznámom stave. Na tele nemal mať žiadne stopy po zraneniach. Huizar chcel zrejme utiecť so synom do Mexika.

Ďalšie znásilnenie a prepustenie na kauciu

Elias Huizar sa mal zoznámiť s Angelicou Santosovou na strednej škole v Yakime, štát Washington. Vtedy mala mať len 11 rokov. O štyri roky už spolu čakali dieťa. Počas života to napísala Huizarova bývalá manželka Amber. Následne žiadala aj o policajnú ochranku. 

Po tejto výpovedi bol Huizar prepustený z policajného oddelenia v Yakime. Písal sa rok 2021. Následne sa zamestnal ako učiteľ na Richlandskej strednej škole, kde pôsobil do februára tohto roku. Potom ho polícia zadržala pre znásilnenie len 16-ročnej kamarátky svojej neplnoletej priateľky Angelicy. Tá sama naňho zavolala políciu. K pohlavnému styku malo dôjsť podľa obete v jeho dome po tom, ako ju mal opiť do bezvedomia. Podľa Tri-City Herald sa dostal von na kauciu v hodnote 200-tisíc dolárov. 

Možný motív vraždy

V deň vraždy mal Huizar čeliť aj obvineniu zo znásilnenia neplnoletej a zo vzťahu s neplnoletou priateľkou Angelicou, ktorú napokon tiež zabil. K vražde došlo len pár dní po tom, ako Amber podala žiadosť, ktorá mala súdnou cestou zakazovať akýkoľvek styk Huizara s ich spoločnými deťmi. Okrem spomínaného chlapca (9), mali aj ďalšie vo veku 5 rokov. Amber tvrdila, že sa bojí o ich bezpečnosť. 

Ako ďalej vypovedala, od ich rozvodu v roku 2020 nosil Elias Huizar stále pri sebe zbraň a niekoľkokrát ju už aj obťažoval. Nevedel sa vyrovnať s ich rozvodom. Vo februári dostal súdny príkaz, ktorý mu zakazoval vlastniť akékoľvek strelné zbrane. Žiadne opatrenia však nepomohli. 

Viac o téme: SexVraždaObťažovanieZnásilnenieNeplnoletáUSAEugenWashingtonOregonúnosKrimiWest RichlandElias HuizarYakim
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu