Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Desivé slová psychológa: Trump trpí demenciou! Expert analyzoval jeho prejav

Exprezident USA Donald Trump
Exprezident USA Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Je Donald Trump dostatočne zdravotne spôsobilý na to, aby opäť zastával úrad najmocnejšieho muža sveta? Podľa psychológa Johna Gartnera je jasná odpoveď „nie“. Pretože podľa Gartnera exprezident zjavne vykazuje známky demencie.

Psychológ John Gartner v posledných týždňoch a mesiacoch podrobne študoval Donalda Trumpa a analyzoval jeho duševné zdravie. Americký expert dospel k záveru, že 77-ročný muž už nie je tým istým mužom ako pred štyrmi rokmi. Podľa Gartnera sa stav Donalda Trumpa výrazne zhoršil a vykazuje jasné známky demencie. Psychológ dospel k tomuto záveru analýzou Trumpovho predvolebného prejavu, ktorý exprezident predniesol v Schnecksville v Pensylvánii v polovici apríla. V ňom republikán hovoril o slávnej bitke pri Gettysburgu.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Podľa Gartnera bol prejav nezrozumiteľný a išlo o „klasický príklad pomäteného prejavu“. Podľa experta bol Donald Trump počas prejavu „úplne dezorientovaný“. Používal aj množstvo superlatívov, ktoré ľudia s demenciou tiež robia. Používajú ich ako výplňové slová, keď nevedia, čo sa stalo, alebo ako tvoriť súvislé vety.

Videozáznamy Trumpovho prejavu vyvolali na internete rozruch už v apríli:

  • "'Chodím do Gettysburgu sa pozrieť a pozorovať.´ Myslí si, že bitka pri Gettysburgu stále prebieha?" čudoval sa jeden užívateľ X.
  • "OMG, dokonca aj jeho poslucháči vedia, že nemá ani poňatia, o čom tára. Je to trápne, nielen tu v USA, ale na celom svete."
  • "Nemá potuchy, o čom hovorí. Ale slová z neho len tak vychádzajú, pretože pre Donalda Trumpa je najdôležitejšie byť stredobodom pozornosti."

 

Je Donald Trump duševne chorý? Psychoterapeut stanovil už v roku 2017 alarmujúcu diagnózu

Nie je to prvýkrát, čo John Gartner hodnotil duševné zdravie Donalda Trumpa. Už v roku 2017, pred jeho vymenovaním za prezidenta USA, vyjadril psychoterapeut obavy, že republikán je duševne chorý, trpí „zhubným narcizmom“, a preto sa nehodí do úradu prezidenta.

Viac o téme: DemenciaDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu