Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ťažké obvinenie kňaza: Spreneveril desaťtisíce eur z cirkevných peňazí! Neuveríte, na čo ich minul

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Americký kňaz Lawrence Kozak je podozrivý zo sprenevery cirkevných peňazí v hodnote 37 000 eur na mobilné hry. Tvrdí, že cirkevnú kreditnú kartu použil nevedomky.

Kňaz z USA je podozrivý zo sprenevery cirkevných peňazí vo výške približne 40 000 dolárov (približne 37 000 eur), aby ich použil na nákupy v mobilných hrách. Informuje o tom Philadelphia Inquirer.

archívne video

Táto CIRKEV môže byť len na Slovensku! Z programu ODPADNETE a oči vypadnú aj ateistom! (Zdroj: RTVS)

Podľa denníka sa o 51-ročnom duchovnom hovorí, že používal kreditnú kartu, ktorá bola prepojená s bankovým účtom jeho cirkvi, na nákupy v hrách ako je „Candy Crush“.

Kňaza prepustili na kauciu 250 000 dolárov

Kňaza zatkli minulý týždeň a obvinili z krádeže, no po zložení kaucie vo výške 250 000 dolárov (približne 232 000 eur) ho prepustili.

Podľa Philadelphia Inquirer prišiel o svoju pozíciu kňaza v novembri 2022 po tom, čo bolo v cirkevnom účtovníctve objavené „astronomické množstvo transakcií Apple“.

Kňaz priznáva závislosť od hier

Duchovný priznal, že trpel závislosťou od hier, ale poprel, že by úmyselne používal cirkevnú kreditnú kartu na ďalšie rozširovanie svojej závislosti. Namiesto toho sa vraj náhodou pripojil k svojmu mobilnému telefónu. Vo svojom čestnom vyhlásení tvrdí, že „nie je detailný človek“.

Vyšetrovatelia povedali Philadelphia Inquirer, že kňaz im povedal, že bol „sklamaný, že to nechal zájsť tak ďaleko“ a že „neexistuje iné ospravedlnenie, než že si nedával pozor a to mal urobiť“.

Duchovný kupoval aj súkromné ​​dary za cirkevné peniaze

S kostolnou kreditnou kartou sa však nerobil len nákupy v hrách. Slúžil aj na nákup osobných vecí. Išlo o ruksak, tablet a súpravu na chémiu pre deti. Veci, ktoré kňaz údajne poslal svojmu krstnému synovi. Vyšetrovanie prípadu pokračuje.

Viac o téme: Kňaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu