Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Turisti zažili na chorvátskom ostrove Krk šok: Kvôli TOMUTO radšej kufre na letisko ťahali sami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

KRK – Turisti na Krku museli ťahať kufre k vstupnej rampe letiska, pretože vstup na letisko autobusom je príliš drahý, informoval portál Novi list. Dôkazom je sobotňajšie video, na ktorom je vidieť skupinu ľudí, ktorí ťahajú kufre po ceste.

Kým niektorých turistom táto čudná prax príliš neprekážala, ostatní priznali, že ich to nepríjemne prekvapilo. „Počasie je pekné, sme na dovolenke, takže to nebolo až také náročné,“ pre Novi list povedala jedna z dovolenkárok, pričom dodala, že podobná prax by nemala byť bežná. „Pre mňa osobne to nebol problém, pretože som v dobrej kondícii, ale pre cestujúcich, ktorí môžu mať nejaký zdravotný problém, najmä čo sa týka pohybových ťažkostí, to môže byť výzva,“ uviedol iný turista.

Predseda Župnej živnostenskej komory Emil Priskić upozornil, že ceny za vjazd a parkovanie vozidiel na letisku výrazne vzrástli, v niektorých prípadoch až o 100 percent, v najdramatickejších prípadoch až o 1000 percent oproti minulému roku. Podľa prezidenta Asociácie chorvátskych cestovných kancelárií Tomislava Faina je nový cenník parkovania pre dopravcov na letisku Rijeka výsledkom úplného nepochopenia sektora cestovného ruchu zo strany správy letiska, informuje portál Morski.hu.

Viac o téme: DovolenkaChorvátskoKrk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu