Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Mamička (40) schudla takmer 40 kilogramov za deväť mesiacov: Dodržiavala týchto 10 jednoduchých krokov

(Zdroj: Instagram/committochangewithcrystel)

USA - Američanka Crystel Saturdayová sa podelila o návod, ako sa jej podarilo schudnúť. Ľuďom, ktorí čelia podobnej výzve ako ona pred takmer deviatimi mesiacmi, odporúča dodržať program zostavený z desiatich jednoduchých krokov. Vďaka nemu sa jej podarilo schudnúť zo 102 na 63 kilogramov.

Na trhu je síce množstvo prípravkov na chudnutie, ale tie môžu mať vedľajšie účinky na zdravie. Pestrá je aj ponuka rôznych stravovacích a fitnes plánov, ktoré sú však niekedy finančne a časovo náročné. Mamička dvoch detí Crystel Saturdayová tvrdí, že chudnutie nemusí byť až také komplikované, pretože jej sa podarilo za 8,5 mesiaca schudnúť 38 kilogramov. „Tak nejako som si zvykla myslieť si, že budem obézna až do konca života, ale potom sa vypol spínač," povedala, píše magazín BestLife. „Bola som unavená z výhovoriek a z toho, že sa cítim ako odpad. Mala som 39 rokov a deti, ktoré si zo mňa zaslúžia to najlepšie," dodala. V súčasnosti sa delí o tipy, ktoré podnikla v boji s nadbytočnými kilogramami. Podľa jej slov vám pomôžu uvidieť výsledky bez toho, aby ste museli vysoliť kopec peňazí alebo sa zaviazať k príliš obmedzujúcim diétnym plánom.

1. Žiadne nočné jedlo

Crystel hovorí, že prvá vec, ktorú úplne vynechala, bolo večerné jedlo. „Krok jeden je prestať jesť v noci a dodržať pauzu štyri hodiny medzi večerou a spaním," uviedla v príspevku na Instagrame. „Robím to dodnes," prezradila.

2. Prerušovaný pôst

Mamička dvoch detí začala dodržiavať prerušovaný pôst, pričom medzi večerou a raňajkami mala pauzu 16 hodín. „Znie to bláznivo, však? Nechať môjmu telu prestávku mi pomohlo spaľovať tuky. A áno, stále som si vypila rannú kávu, len s trochou smotany," napísala v blogu.

3. Zvýšenie hydratácie

Crystel začala počas svojej cesty za chudnutím piť viac vody a každý deň vypila také množstvo, ktoré zodpovedalo polovici jej telesnej hmotnosti v litroch. „Môže sa zdať, že je to veľa, ale vďaka tomu som sa zasýtila, odplavovala zlé veci a udržiavala si energiu," priblížila. Na Instagrame vysvetlila, že ak vážite 90 kilogramov, mali by ste vypiť zhruba tri litre.

4. Koniec nevhodným nápojom

Okrem väčšieho príjmu vody vynechala iné nápoje, ktoré zvyšujú denný počet kalórií. „Povedala som nie limonádam a sladkým nápojom a zostala som pri vode. Odstránila som tak množstvo kalórií a cukru a po čase mi sladké veci ani nechýbali," uviedla. Vo svojom príspevku poznamenala, že do svojho „nevodového“ nápoja nepočítala kávu.

5. Viac pohybu

Ak máte sedavé zamestnanie, môže trvať trochu dlhšie, kým dosiahnete svoje ciele v oblasti telesnej kondície. Crystel s tým bojovala tak, že do svojho denného programu zaradila viac pohybu. Môže ísť o domáce práce alebo hry s deťmi. „Upratovanie domu nie je len povinnosťou, ale je to aj spôsob, ako sa hýbať," napísala. „Premenila som ho na mini tréning, tancovala som na svoje obľúbené melódie, zatiaľ čo som utierala prach a vysávala. Vďaka tomu to bola zábava a spálila som kalórie bez toho, aby som na to myslela," dodala.

6. Viac chôdze

Crystel zaradila do svojho programu aj chôdzu. „Vybrala som si silovú chôdzu, chodím von, potím sa a snažím sa prejsť 24 až 48 kilometrov za týždeň,“ vysvetlila.

7. Počítanie kalórií

Počítanie kalórií môže byť citlivá téma, ale Crystel hovorí, že jej to pomohlo. Tento proces prirovnáva k zostaveniu rozpočtu. „Sledovala som, koľko kalórií som zjedla a uistila som sa, že som spálila viac, ako som prijala. Je to ako rozpočet na peniaze. Pomohlo mi to rozumne si vyberať, čo jem," napísala. Zároveň odporučila investovať do pozorovateľa aktivity a nástroja, ktorý vám pomôže počítať kalórie.

8. Zvyšovanie dennej aktivity

Crystel si všimla, že počas aktívneho chudnutia sa snažila robiť o niečo viac ako deň predtým, napríklad urobiť jeden drep navyše alebo prejsť o pár krokov viac. „Je to o tom, aby ste sa kúsok po kúsku stali silnejšími a lepšími," uviedla. „Ak robíte silovú chôdzu, pridajte a možno predĺžite vzdialenosť alebo tempo, akým kráčate,“ priblížila.  

9. Vyradenie cukru

Hlavnou zmenou v jej jedálničku bolo vyradenie cukru. Aby schudla takmer 40 kilogramov, obmedzila jeho spotrebu na menej ako 30 gramov denne. Do tohto množstva sa nezapočítavajú cukry z ovocia a ani iné prirodzene sa vyskytujúce sacharidy.

10. Silový tréning

Všetci sme boli presvedčení, že znižovanie hmotnosti si vyžaduje tráviť hodiny na bežiacom páse alebo trenažéri. Crystel však tvrdí, že výsledky spozorovala vďaka posilňovaniu a silovému tréningu. „Nielenže som pokračovala v každodennej chôdzi, ale skrátila som ju na 45 minút a potom som pridala posilňovanie," uviedla na Instagrame. „Posilnilo ma to a pomohlo mi to spáliť viac kalórií, aj keď som odpočívala," dodala. V príspevku na svojom blogu vysvetlila, že posilňovanie pozostávalo z dvíhania činiek, robenia klikov a podobne.

Viac o téme: CvičenieMamaChudnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu