Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach: Filip Kuffa hovorí o výmysloch

Demokrati Zobraziť galériu (2)
Demokrati (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Demokrati tvrdí, že Gregor Kuffa, brat a syn štátnych tajomníkov envirorezortu, sa zúčastňuje na oficiálnych rokovaniach, na ktorých nemá čo robiť. Ako príklad uviedli rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku. Štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Filip Kuffa obvinenia odmieta. Ako poukázal, na rokovanie k návštevnému poriadku môže prísť každý, kto si vyžiada stretnutie.

archívne video

Tlačová konferencia strany Demokrati k vylepeným bilboardom (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Bývalý štátny tajomník envirorezortu Michal Kiča z Demokratov hovorí o konflikte záujmov. "Návštevný poriadok, respektíve účelové zmeny v ňom, o ktorých sa z prvej ruky Gregor dozvedá na rokovaniach, mu môžu umožniť, aby v národnom parku naplno rozbehol svoj biznis a zarobil 'majland'. Poskytuje totiž jazdy na koňoch a z dostupných informácií je zrejmé, že takýto typ služby sa snaží rozšíriť aj do Tatranského národného parku," skonštatoval.

Demokrati namietajú účasť Gregora
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Filip Kuffa tvrdí, že návštevný poriadok bude potrebné vzhľadom na kritiku rôznych zoskupení otvoriť. Jednou z požiadaviek boli aj kone. Takúto iniciatívu víta. Stretnutie, na ktorom sa zúčastnil jeho brat, nebolo podľa neho tajné. Rovnako je podľa neho známe, že jeho brat chová tri kone. Kiča sa podľa neho snaží prekrývať svoje kauzy "pseudovýmyslami".

Viac o téme: RokovaniaDemokratiFilip KuffaGregor Kuffa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu