Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kauza Matovičovho exposlanca Heráka ožíva: Obžaloba zo sexuálneho násilia a zneužívania! V hre je súd

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA – Bývalá hviezda strany Igora Matoviča sa zrejme postaví pred súd. Na exposlanca Jána Heráka bola podaná na nitrianskom okresnom súde obžaloba. Politická kariéra Heráka skončila po tom, ako bol obvinený zo sexuálneho zneužívania.

archívne video 

Nezaradený poslanec Ján Herák sa po niekoľkých dňoch od medializácie vlastného obvinenia vzdal mandátu (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Odchovanec detských domovov Ján Herák patril k mladým a nádejným tváram slovenskej politiky. V strane OĽaNO, za ktorú bol vo voľbách 2020 zvolený za poslanca parlamentu, mal našliapnuté na sľubnú kariéru. Zlom však nastal po tom, ako musel čeliť vážnym obvineniam týkajúcich sa sexuálneho obťažovania. 

Prvý medializovaný prípad súvisel so 14-ročným dievčaťom. Herák si ho mal sám vyžiadať do tábora a tam ho mal neskôr zneužiť. Stať sa tak malo v závere augusta 2020. V kontakte s dievčaťom mal byť údajne však od roku 2018. Herák mal dievčaťu dokonca darovať náušnice, značkové tenisky či mobil, na ktorom mu dobíjal kredit. Prípad oznámila polícii riaditeľka domova v novembri 2020. V máji 2021 bol následne Herák obvinený za prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže a zločin sexuálneho zneužívania.

Kauza Matovičovho exposlanca Heráka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

V lete 2022 ho polícia obvinila z ďalších trestných činov týkajúcich sa zneužívania. Na svetlo sveta vyšli výpovede jeho ďalších údajných obetí. Aktuálne to vyzerá tak, že Herák sa postaví pred súd. Portál pluska.sk informuje, že na neho bola 19.04.2024 na Okresný súd Nitra podaná obžaloba. Obžaloba bola podaná pre trestný čin obmedzovanie osobnej slobody, znásilnenie, sexuálne násilie, sexuálne zneužívanie.

Herák podľa vlastných slov o podanej obžalobe nevie. "Neznamená to, že sa s ňou (obžalobou, pozn.) súd stotožní. Od začiatku hovorím, že je to celé vymyslené, konšpiračné... Sú to klamstvá, nepodložené faktami, čo vám mám k tomu povedať viac. Verím, že ak to teda pôjde na súd, že ma oslobodí," povedal pre portál.

Viac o téme: ObžalobaSúd Ján Herák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu