Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Proces s Kuffovcami bude v Kežmarku pokračovať výpoveďou ďalšieho svedka

Kuffovci
Kuffovci (Zdroj: TASR / Adriána Hudecová)

KEŽMAROK - Výpoveďou ďalšieho svedka bude v stredu 24. apríla v Kežmarku pokračovať súdny proces s Kuffovcami v kauze, ktorá súvisí s medializovanými informáciami o podvodoch s pôdou a útokmi na farmárov. Potvrdila to hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová s tým, že pojednávanie sa začne o 8.30 h na kežmarskom pracovisku Okresného súdu Poprad.

Obžalobe z prečinu nebezpečného vyhrážania formou spolupáchateľstva čelia Štefan Kuffa a Filip Kuffa, obaja štátni tajomníci Ministerstva životného prostredia SR, spolu s Gregorom Kuffom. Všetci traja už na prvom pojednávaní v septembri minulého roka vinu odmietli.

archívne video

Výpoveďou poškodeného pokračoval v Kežmarku súdny proces s Kuffovcami (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

"V predmetnej trestnej veci, vedenej Okresným súdom Poprad, pracovisko Kežmarok, súd na stredajšom hlavnom pojednávaní plánuje pokračovať vo vykonaní dokazovania výsluchom predvolaného svedka," uviedla Petrufová.

Poškodeným v prípade je Radoslav Ksiažek, ktorý v polovici januára pred súdom potvrdil, že ho Kuffovci fyzicky napadli a vyhrážali sa mu. Tí považujú obžalobu za neopodstatnenú, keďže je podľa nich založená na jedinom dôkaze. Sú presvedčení, že ide o politicky motivovanú kauzu a aj o pomstu za to, že Gregor Kuffa začal na území Kežmarku a v okolí podnikať v poľnohospodárstve a dostal sa tak do konfliktu s konateľkou spoločnosti Heba Henrietou Bagoňovou. Tá v procese vystupuje ako svedok obžaloby.

Viac o téme: KauzaPodvodyFarmáriSúd Kuffovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu