Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Malachovskej vášeň vzplanula v detstve: A pozor, to bolo ešte za komunizmu!

Iveta Malachovská
Iveta Malachovská (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Iveta Malachovská je stálicou na televíznej obrazovke, v niektorých projektoch sa však postavila aj za kameru. Miluje totiž filmy a je fanúšičkou aj tých slovenských.

Iveta Malachovská je veľkou filmovou fanúšičkou, veď koniec-koncov, sama vyštudovala filmovú školu v Prahe: „Stále to sledujem, chodím do kina, snažím sa vidieť čo najviac toho“, komentuje Iveta a teší sa z festivalu Slnko v sieti, ktorý oceňuje slovenskú tvorbu. „Myslím, že nám rastie skvelá generácia nových filmárov“.

Stálo však za otázku, či si pozrie naozaj všetky slovenské filmy. „Snažím sa, ale musím sa priznať, že už si skôr hľadám filmy, ktoré mi robia radosť a nie drásajú nervy“, hovorí na margo filmov, ktoré mapujú to, čo sa denne dozvedáme z novín a z reality. „To si veľmi rada nechávam ujsť… toto nechcem“, priznáva Iveta a hneď menuje film, ktorý by mal podľa nej vyhrať všetky možné ceny. Zhovárali sme sa aj o tom, či existuje kvalitná zábava a či je aj fanúšičkou seriálov. Počúvajte, v akom prípade ich odsúva nie na druhú, ale takpovediac na desiatu koľaj. No verili by ste?

Malachovskej vášeň vzplanula v detstve: A pozor, to bolo ešte za komunizmu! (Zdroj: NL/TH)

Už v piatok večer spoznáme laureátov spomedzi hraných, dokumentárnych a animovaných filmov, rozličných filmových profesií, ale po druhýkrát aj v kategórii Najlepší televízny film / séria / seriál. Celkovo bolo do Národných filmových cien Slnko v sieti prihlásených rekordných 34 filmových a televíznych diel. V kategórii Najlepší hraný film STFA vyberala spomedzi 11 prihlásených prác, v kategórii Najlepší dokumentárny film z 13 projektov a napokon v kategórii Najlepší animovaný film zo 6 prihlásených prác.

 

Viac o téme: Iveta MalachovskáFilmySlnko v sieti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu