Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Brutálna vražda dievčaťa (†14) z Česka: FOTO Vrah pozná za sadomaso praktiky trest

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: profimedia.sk)

ÚSTÍ NAD LABEM - Ostro sledovaný proces z Česka dnes dospel do zdarného konca. Súd poslal do väzenia na 19 rokov bývalého novinára, ktorý vlani zavraždil 14-ročnú dievčinu. Stalo sa tak po sadomaso praktikách, pri ktorých škrtil a zväzoval dve dievčatá. Obeťou sa stalo mladšie z dievčat, staršie besnenie prežilo.

Na 19 rokov dnes poslal ústecký krajský súd do väzenia bývalého regionálneho novinára Martina Chloubu za vraždu štrnásťročného dievčaťa a za pokus o vraždu jej kamarátky. Vražda sa stala vlani v Doubiciach na Děčínsku. Trest si má Chlouba odpykať vo väznici so zvýšenou ochranou.

Najprv muž podľa obžaloby zaútočil vlani v septembri na staršie dievča, ktoré malo vtedy 15 rokov. Dievča pri škrtení strácalo vedomie. Keď sa mladšie z dievčat vrátilo z prechádzky so psom, použil muž na jeho ochromenie elektrický paralyzér a začal ho tiež škrtiť. Obe potom zviazané presúval do rôznych častí domu. Mladšie z dievčat útoky neprežilo.

Brutálna vražda dievčaťa (†14)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Štátny zástupca navrhoval pre Chloubu 20 až 23 rokov väzenia. Obžalovaný označil uškrtenie dievčaťa vo svojej výpovedi za nehodu. Chloubov obhajca dnes žiadal, aby boli činy prekvalifikované na zabitie a ťažké ublíženie na zdraví. Sudkyňa Šárka Tampová ale uviedla, že konanie páchateľa a mechanizmus útoku svedčí o tom, že útočník čin premyslel. S útokom na dievčatá mohol podľa sudkyne Chlouba kedykoľvek prestať, ale neurobil to.

Brutálna vražda dievčaťa (†14)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Blesk.cz)


Prečítajte si aj: Brutálna vražda z Česka: Sado-maso praktiky sa skončili tragédiou, nepochopiteľný plán


Telo zavraždeného dievčaťa schoval Chlouba v pivnici pod podlahu. Staršie z dievčat, ktoré prežilo, naložil do auta a odviezol ho do 20 kilometrov vzdialenej Českej Kamenice. Dievča utrpelo rad zranení svedčiacich o tom, že bolo škrtené. Podľa správ trpí posttraumatickou stresovou poruchou a jeho zapojenie do bežného života je takmer rok od skutku nemožné.

Viac o téme: DievčaVraždaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu