Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trumpovi nestačil útok voči CNN: Tentoraz naložil známemu newyorskému denníku

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

WASHINGTON – Americké médiá ešte stále rozoberajú najnovšiu slovnú prestrelku medzi prezidentom Donaldom Trumpom a spravodajskou televíziou CNN a šéf Bieleho domu už slovne zaútočil na ďalšie médium. Denník The New York Times je podľa neho hlásnou trúbou Demokratickej strany.

Editori novín, ktoré nešetria kritikou súčasného prezidenta, vo štvrtok prostredníctvom sociálnej siete Twitter vyzvali čitateľov, aby požiadali svojich zástupcov v Kongrese o odmietnutie navrhovanej daňovej reformy, ktorá "ublíži strednej triede a fiškálnemu zdraviu krajiny".

"Zlyhávajúce NY Times, hlásna trúba Demokratickej strany, sa stali v prípade nášho masívneho krátenia daní aj jej lobistom. Tak často sa však mýlia, že už viem, že máme víťaza!" reagoval Trump na svojom twitterovom účte.

O niekoľko minút ešte šéf Bieleho domu dodal, že New York Times idú proti pravidlám používania sociálnych médií, ktoré si samy stanovili, aby "si zachovali aspoň nejakú kredibilitu po tom, čo toľkí z ich zaujatých reportérov sledovali vlastné záujmy".

Senát má hlasovať o zákone o daňovej reforme ešte tento týždeň. Snemovňa reprezentantov už svoju verziu odhlasovala. Išlo by o prvú väčšiu zmenu daňových pravidiel za posledných 30 rokov a republikáni sa o ňu snažia už dlhé roky. Kým Biely dom tvrdí, že navrhovaná reforma zníži daňové zaťaženie občanov, kritici tvrdia opak.

Viac o téme: Donald TrumpNew York Times
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu