Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Žena priviezla mŕtveho strýka do banky: Chcela na jeho meno vybrať peniaze, teraz prehovoril jej syn

Žena priviezla do banky mŕtveho strýka.
Žena priviezla do banky mŕtveho strýka. (Zdroj: X)

RIO DE JANEIRO -  Lucas Nunes dos Santos povedal, že jeho matka Erika de Souza Vieira Nunes (43), ktorá bola obvinená zo snahy získať peniaze svojho strýka po jeho smrti, je nevinná.

Syn ženy obvinenej z odvozu svojho mŕtveho strýka do banky, aby mohol podpísať výber hotovosti, povedal, že je nevinná a je jeho „inšpiráciou“.

archívne video

Muž chcel vyskočiť z balkóna, polícia zakročila (Zdroj: Policie České republiky)

Strýko Paulo Roberto Braga (68) bol závislý od kyslíka a mal srdcovú frekvenciu 97 úderov za minútu, keď ho žena Erika de Souza Vieira Nunes (43) v pondelok 15. apríla odviezla do banky v brazílskom Riu de Janeiro, aby vybrala peniaze z existujúcej pôžičky, ktorú muž mal. Svedkovia tvrdia, že vtedy žil.

Svet však obleteli obrázky ďalšej návštevy banky 16. apríla, keď Eriku videli, ako drží hlavu zjavne mŕtveho muža rovno a vyzýva ho, aby podpísal dokument. Erikin syn Lucas trvá na matkinej nevine.

„Moja matka vychovala šesť detí a nikdy nepotrebovala kradnúť, nikdy nepotrebovala nikoho podviesť, aby vychovala svojich šesť detí,“ povedal Lucas Nunes dos Santos pre brazílsky portál Fantastico.

"Moja matka viedla svojich šesť detí v tomto živote a viedla ich veľmi dobre, viedla nás k štúdiu, ukazovala nám, čo je správne. Náš život je veľmi dobre rozbehnutý a moja mama bola vždy našou najväčšou inšpiráciou."

Polícia však uviedla, že sa snažila získať peniaze svojho strýka skôr, ako zomrel.

"Išla s ním do banky, pretože si uvedomila, že je v poslednej chvíli svojho života, a pokúsila sa pred smrťou vybrať tieto peniaze," uviedol policajný šéf Fabio Souza. "Videla možnosť vybrať si tieto peniaze, pretože to bola posledná šanca, ako tieto peniaze získať."

Keď záchranári dorazili do banky, skonštatovali, že muž bol už niekoľko hodín mŕtvy a musel byť mŕtvy, keď prišiel.

Polícia okresu Bangu, západnej časti Ria, ženu obvinila z pokusu o krádež formou podvodu a zo zneuctenia mŕtvoly. Vyšetrovatelia zisťujú, ako a kedy muž zomrel.

Ukázalo sa tiež, že obvinená mala v minulosti psychiatrické problémy. V roku 2022 vraj lekár žiadal pre Eriku hospitalizáciu na psychiatrii. Povedala, že je závislá na sedatívach, má depresie, samovražedné myšlienky a sluchové halucinácie.

Viac o téme: BankaRio De JaneiroMŕtvy strýko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu