Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Milionár podstúpil bláznivý experiment: Stal sa bezdomovcom, za rok sa pokúsil od nuly zarobiť milión

(Zdroj: YouTube/themikeblack)

USA – V júli 2020 sa milionár Mike Black rozhodol vrátiť späť na začiatok a začať od nuly. Chcel sa pokúsiť opäť vybudovať podnik v hodnote 1 milión dolárov (934 010 eur). Dal si prísny záväzok, že jeho príjmy musia pochádzať výhradne z podnikov, ktoré počas experimentu založí.

Black vo videu, ktoré publikoval na YouTube, vysvetlil, že chce pomáhať ľuďom. V tom čase po celom svete zúrila pandémia Covid-19. „Mojím cieľom je pomôcť ľuďom znovu objaviť samých seba v tomto bláznivom období. Chcem vám ukázať, ako vybudovať svoje podnikanie z ničoho,“ povedal vo videu a dodal, že ostatní sa jeho postupmi môžu inšpirovať a začať pracovať na niečom novom.

Nielenže začal bez jediného centu na svojom bankovom účte, ale odišiel aj zo svojej firmy, zmenil si meno na Scott, opustil domov, prerušil kontakt s rodinou, priateľmi a kolegami, zobral si so sebou len telefón, oblečenie, ochranné prostriedky kvôli Covid-19 a kamerové vybavenie. Pravidlá na jeho webovej stránke uvádzajú: „1 milión dolárov za 12 mesiacov môže pochádzať len z príjmov generovaných podnikmi, ktoré založím počas projektu, alebo z peňazí, ktoré zarobím. Žiadne príjmy získané na základe videí na YouTube sa nebudú započítavať do cieľa 1 milión dolárov.“

Black vysvetlil, že počas jednoročného experimentu veľa pokazil, ale podľa jeho slov je to úplne v poriadku. Práve vďaka zlyhaniam sa veľa naučil. Na začiatku projektu sa z neho dokonca na chvíľu stal bezdomovec. Bohužiaľ, jeho experiment trval iba deväť mesiacov. V máji 2021, keď do konca zostávali len dva mesiace, začal Black pociťovať zdravotné problémy, kvôli ktorým musel projekt predčasne ukončiť. V záverečnej správe odhalil, že sa mu podarilo zarobiť 64 158,95 dolárov (59 925 eur) – čo je ďaleko od jeho cieľa 1 milión dolárov.

„Stále si myslím, že keby mi šťastie prialo viac, možno by som to dokázal,“ poznamenal. „Ale stále je celkom v pohode ísť z absolútne ničoho na 10 000 dolárov mesačného príjmu,“ dodal. Black napokon uviedol, že cieľom nikdy nebolo zarobiť milión dolárov, ale skôr otestovať svoju vytrvalosť a pripomenúť si neľahké začiatky. Po predčasnom ukončení projektu si napokon uvedomil, na čom naozaj záleží – zdraví a vďačnosti.

Viac o téme: BezdomovecMilionárBiznisPandémia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu