Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Raj na Zemi podľa ruskej propagandy: VIDEO Realita v Severnej Kórei je však iná

Ružový život v Pchjongjangu Zobraziť galériu (3)
Ružový život v Pchjongjangu

PCHJONGJANG - Žiadna tyrania, žiadny hladomor, ani jadrové testy. Realita je niekde úplne inde, tvrdí ruská najsledovanejšia propagandistická televízia. Tá vykreslila severokórejské hlavné mesto Pchjongjang ako raj na zemi. Nebudete veriť, čo všetko sa podľa ruskej reportáže v tomto meste dá urobiť.

Na najsledovanejšej ruskej štátnej televízii beží naozaj zvláštny program. Russia Channel One, alebo ruský Prvý kanál, vysiela reportáž zo severokórejského Pchjongjangu. Ani zmienka o hladomore, biede a útlaku. Namiesto toho Rusi vykreslili diktátorský režim ako úspešné a prekvitajúce mestečko.

Ľudia tancujú v uliciach
Zobraziť galériu (3)
Ľudia tancujú v uliciach  (Zdroj: Coda Story)

V Rusku aj naďalej vládne neohrozene televízia. Je to hlavný mediálny prostriedok ruských politikov, ako dostať svoje posolstvo k širokým masám. Nie je žiadnym tajomstvom, že Kremeľ tieto televízie ovláda a tie mu idú zase po ruke. A tak sa môže stať, že Prvý kanál zverejní totálne propagandistické divadlo zo Severnej Kórey.

Raj na Zemi podľa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Coda Story)

Ruská reportérka vykreslila Pchjongjang ako mesto, kde ľudia tancujú v uliciach a v reštauráciách dostávajú hostia pri jedle minimálne 15 chodov. Upozornil na to portál Coda Story. Pozrite si krátku upútavku.

Portál Coda Story si tiež všimol, že v ruských novinách Komsomoľská Pravda sa objavujú oslavné články o otcovi zakladeteľovi Kim Ir-senovi. Komunistická diktatúra je v súčasnosti označovaná aj za posledný gulag na svete. Prečo Rusi pomáhajú takejto krajine? Neskôr šéfredator Komsomoľskej Pravdy vyhlásil, že išlo o platenú inzerciu.

Pozrite si ruskú reportáž.

Viac o téme: PchjongjangSeverná KóreaRussia 1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu